Solceller Stockholm

Villa med solceller

Funderar ni på att installera solceller? KlarSol kan förverkliga den tanken. Vi är en verksamhet som arbetar med elkraft i lokal närvaro runtom i Sverige. Vår erfarenhet och kompetens gör oss till specialister på solceller och har erfarenhet av att arbeta med flertalet kunder runtom i Stockholm. Vi anser att det ska vara ett enkelt beslut för dig som kund så efter en personlig rådgivning gör du enbart ett val av solcell- och solpanelspaket. Där efter tar vi hand om resten och du kan tryggt luta dig tillbaka.

Kontakta oss för en konsultation så besvarar vi dina frågor och funderingar!

Pappa och dotter som kollar på nyinstallerade solceller på ett villatak

Hur fungerar solceller?

Solceller är egentligen inget nytt fenomen utan har funnits länge, exempelvis så användes solceller redan på 50-talet som elförsörjning till satelliter. Men till följd av teknikutvecklingen har det blivit mer och mer tillgängligt. Idag kan man se solpaneler på hustaken i bostadsområden, solcellsparker längs vägarna och betydligt många fler platser där elnätverket når ut. Man har upptäckt fördelarna med solceller och solpaneler och hur de gynnar såväl den gemene bostadsägaren så som stora företag eller verksamheter.

Solceller är som små kraftverk som använder solens ljus för att göra el. De är gjorda av ett speciellt material som kallas halvledare. När solen skiner på solcellerna, fångar de upp ljuset och använder det för att göra elektricitet. Solcellerna är uppbyggda av små partiklar som kallas elektroner.

När ljuset från solen träffar solcellerna, blir elektronerna glada och börjar röra sig och då skapas en elektrisk ström. Den strömmen kan användas exempelvis för att få lampor att lysa eller för att ladda batterier. Det är som att solcellerna gör en elektrisk dans. Elektronerna rör sig framåt och skapar en ström. Samtidigt lämnar de små hål där de tidigare var. De positiva hålen rör sig åt andra hållet, och när de träffas skapas ännu mer elektricitet. Detta händer om och om igen när solens strålar träffar solcellerna.

Det bästa är att solcellerna är miljövänliga. De gör ingen smutsig rök eller skadar miljön när de producerar el. De kan också fortsätta att göra el i många år, vilket gör dem till en bra och långsiktig lösning för att skapa ren energi.

Installera solpaneler i Stockholm

Bor du i Stockholm och vill installera solceller och solpaneler? Då har du hittat rätt! Vi på KlarSol Sverige finns för dig och kan erbjuda dig ett skräddarsytt och komplette solcellssystem med solcellsbatterier. Med våra smarta solceller och solpaneler med individuell optimering och övervakningsmöjligheter får du en högkvalitativ och estetiskt tilltalande slutprodukt. En helhetslösning som är en bra investering med hög avkastning.

Kontakta oss idag så får du en gratis rådgivning! Du väljer själv om du vill ha ett förutsättningslöst telefonmöte, videmöte eller ett hembesök där vi tillsammans går igenom dina valmöjligheter. Där efter väljer du vilket paket du känner dig trygg med som vi sen ser till att förverkliga. Allt ifrån installationen till rot-avdrag, bidrag och driftsättningen.

Solpaneler på ett hustak

Fördelar med solceller och solpaneler

En av solcellernas mest anmärkningsvärda fördelar är deras låga miljöpåverkan. Under drift producerar de ingen luftförorening eller växthusgaser och kräver minimal vattenanvändning jämfört med konventionella energiproduktionssätt. Solceller är därmed en viktig komponent i övergången till en hållbar och koldioxidneutral energisektor.

Solcellsteknologin har utvecklats avsevärt under de senaste åren, vilket har resulterat i förbättrad verkningsgrad och minskade produktionskostnader. Detta har gjort solenergi mer tillgänglig för både företag och hushåll, och många länder har infört incitament och subventioner för att främja användningen av solceller. Idag kan även solceller utan problem installeras på olika platser, från hustak och solcellsparker till bärbara enheter och fordon.

Samt att livslängden för solceller ligger mellan 25 och 30 år, vilket gör dem till en långsiktig investering i hållbar energi. Dess flexibilitet gör det möjligt att integrera dem i olika sammanhang och öppnar upp möjligheter för decentraliserad energiproduktion.

Trots alla fördelar finns det också utmaningar som solenergiindustrin står inför, inklusive lagring av överskottsel och hantering av produktionsvariationer beroende på väderförhållanden. Forskning och innovation pågår dock kontinuerligt för att adressera dessa utmaningar och förbättra solcellsteknologins effektivitet.

Fyll i vårt formulär

För dig som bor i Stockholm kan vi hjälpa till att förverkliga dina planer om att installera solceller och solpaneler. Fyll i vårt formulär och berätta vad du önskar för hjälp så återkommer vi till dig. Oavsett om du bor i Stockholm eller närliggande städer erbjuder vi ett förutsättningslöst möte och konsultation.

Frågor och svar Solceller Stockholm

Hur länge håller solceller?

Solceller har vanligtvis en livslängd på 25-30 år eller mer. De flesta tillverkare ger garantier på minst 20 års produktion.

Hur mycket underhåll kräver solcellssystem?

Solcellssystem kräver generellt sett minimalt underhåll. Regelbunden rengöring för att avlägsna damm och smuts är oftast tillräckligt samt att man med jämna mellanrum kontrollera anslutningar och kablar.

Vad är nettoenergi?

Nettoenergi hänvisar till den mängd överskottsel som solcellssystemet producerar och matar in i elnätet, minus den mängd el som förbrukas från nätet. Detta kan leda till att ägaren får kredit eller ersättning för överproduktionen.

Kan solceller i Stockholm generera el på molniga dagar?

Ja, solceller kan generera el även på molniga dagar, men produktionen kommer att vara lägre jämfört med soliga dagar. De fungerar fortfarande, men effektiviteten minskar.

Hur påverkar skugga solceller i Stockholm?

Skugga kan signifikant minska produktionen av solceller. Moderna system använder ibland teknik som "bypass dioder" för att minimera förluster vid partiell skuggning, men för närmare information bör du prata med din leverantör.

Hur mycket plats behöver solcellspaneler?

Platsbehovet varierar beroende på solcellens effektivitet och den mängd energi som behövs. En typisk solcellspanel för bostäder i Stockholm har en effekt på cirka 300 watt och kräver ungefär 2-3 kvadratmeter yta.

Vad är kostnaden för att installera solceller?

Kostnaden för att installera solceller i Stockholm varierar beroende på flera faktorer, inklusive systemets storlek, plats och installatör. Generellt sett har kostnaderna minskat över tid, och det finns ofta olika finansieringsalternativ tillgängliga.